Şirin: En büyük sürpriz CHP-AKP koalisyonu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, 22 Temmuz seçimlerinin ardından en büyük sürprizin ''CHP-AK Parti koalisyonu'' olabileceğini belirterek, ''Bunu bekleyin. İstanbul sermayesi bunu istiyor'' dedi.

Kulüp Arma'da gazetecilerle bir araya gelen Şirin, ''GP'nin baraj sorunu olmadığını ve seçimlerden üçüncü parti olarak çıkacağını'' söyledi.

Seçimden sonra CHP ve AK Partinin ''koalisyon sürprizi'' yapabileceği görüşünü dile getiren Şirin, ''En büyük sürpriz CHP-AKP koalisyonu. Bu sürprizi bekleyin. İstanbul sermayesi bunu istiyor'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığının ABD'den alınan krediyle ilgili açıklamasının sorulması üzerine Şirin, ''Dışişleri Bakanlığının açıklamasıyla Hükümet yalan söyledi. ABD'den alınan kredinin Kuzey Irak'a girmeme koşulu vardır. O anlaşmayı Hazine'nin sitesinde okuduk. Devlet Bakanı Ali Babacan da bu konuda bir çocuğun söyleyemeyeceği sözleri sarf etmiştir'' görüşünü kaydetti.

Seçimlerin ardından AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı için Zafer Üskül'ü, CHP'nin de eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü aday göstereceğini iddia eden Emin Şirin, Zafer Üskül'ün bu amaçla AK Parti'ye katıldığını da öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber